Jag lägger 2015 bakom mig och ser fram emot 2016

2016

Jag börjar med det positiva. Det jag ser fram emot under 2016.

Den tjugonionde januari skall jag opereras på Karolinska. Hur kan det vara positivt undrar ni. Operationen i  fråga är min könskorrigeringsoperation. Äntligen skall den bli av! Det har tagit flera år av uppskjutna operationer och missförstånd.  Visst är jag skraj och nervig inför själva operationen. Men det kan jag stå ut med inför utsikten att få den fitta det var meningen att jag skulle ha fötts med, vore de inte för en dusch med testosteron när jag låg i mammas mage. Det är i alla fall en av teorierna om vad som gjort mig till en transkvinna.

Så fram mot våren lär ni se mig på stan i tajta byxor som visar att under dem döljer sig en mutta. 😉 En del nakenbadande blir det kanske också framåt sommaren.

RFSLs kongress i maj ser jag också fram emot. En lite tripp till Malmö blir det. Skall bli kul att träffa andra HBTQ-aktivister från hela landet.

Jag har bestämt mig för att bli i så bra form att jag kan delta i Tjejmilen.

Men i skrivande stund är det fortfarande elva timmar kvar av 2015. Ett år som varit jobbigt på många sätt.

Trettonde oktober dog min mamma på Dalens äldreboende i Sabbatsbergsområdet.  Under hennes sista månader var hon gravt dement, kände inte igen sina närmaste med mera. Hennes sista dag satt hon med de andra på boendet i sällskapsrummet. Det bjöds på kaffe och hembakt kaka. Efter en stund blev mamma trött och gick in till sig för att vila, glad och nöjd. Hon somnade och vaknade inte mer. Mamma blev 96 år.

Under större delen av året var jag trött, håglös och orkeslös. Jag trodde att det var något allvarligt fel, men det visade sig att jag hade helt fel. Nog om det, jag har ju bloggat om det tidigare.

Men allt var ju inte nattsvart. Framför allt har arbetet i RFSL-Stockholm varit berikande liksom att vara volontär i Pride House. Stödet från vänner har också hjälpt mig genom det är skitåret. Tack! Ni vet vilka ni är. 🙂

Jag avslutar det här året med, den välgrundade, förhoppningen att 2016 skall bli ett av mina bästa år hittills.

Önskar  alla mina vänner och bekanta detsamma!

GOTT NYTT ÅR!