Min morgonrutin

Sedan drygt ett år har jag en ny morgonrutin. Anledningen är att jag i mitt nya boende har en balkong. Den har utsikt över Ånghästparken och ligger 3-4 meter över marken. När jag vaknar på morgonen, ofta alldeles för tidigt, sätter jag först på kaffet. Efter sedvanliga morgonsysslor såsom  medicin, tvagning och iklädande av dagens outfit, är kaffet klart. Beroende på vädret tar jag kanske på mig något ytterplagg och går ut på balkongen.

Jag har sedan flera år slutat röka cigaretter och gått över till ecigg. Men till morgonkaffet  unnar jag mig dagens enda cigarett. Sitter och njuter av den och kaffet medan jag tänker igenom vad dagen kan tänkas ha i sitt sköte. Oftast blir det femton – tjugo minuters kontemplerande. Har jag tur skuttar det förbi en hare i parken och någon enstaka gång en räv. Under rätt säsong får jag också en konsert med fågelsång.

Lyckliga jag som får inleda varje dag så på Södermalm.