Så slutade jag röka

Jag rökte sedan jag var sexton år. Som mest var jag uppe i två paket om dagen. För några år sedan konstaterades att jag fått kol och förra året fick jag en hjärtinfarkt. Rökstopp var minst sagt av nöden.

För drygt tio år sedan stötte jag på en besökare utanför Pride House. Han hade en ecigg, något som var ganska nytt då. Jag fick prova och gillade det. Jag fick också adressen till en butik i Vällingby som sålde ecigg. Jag besökte den och inhandlade en ecigg och juice till den. Efter ett tag tykte jag att vanliga cigg smakade pyton. Men hur det nu kom sig slutade jag inte helt med dem.

Jag har under åren använt både ecigg och vanliga cigg. Men förra året bestämde jag mig för att helt lägga av med cigg. Nu för gott. Det gick sisådär. Max uppehåll var fem dagar. Men sedan fem veckor är jag nu rökfri. Personligt rekord!

Jag har  nu hittat den rätta kombinationen av ejuice och apparat för att vejpa. Vejpa är den term som används för att använda ecigg, från engelskans vape – ånga.

Den ejuice jag använder nu har låg nikotinhalt och det uppnår jag genom att tillsätta nikotinsalt till juicen som säljs utan nikotin. Nikotinsalt gör att det inte river så mycket i halsen.Apparaten jag använder är en Voopoo Drag X. Det är en så kallad modpod, en del med batteri och annat och utbytbara poddar. De rymmer 4,5 ml juice och i dem sätter man coils som hettar upp juicen till den ånga man drar i sig. Jag har tre poddar med olika smaker. Ångan drar jag i mig direkt ned i lungorna. Vejpar gör jag mer eller mindre oavbrutet, kjedjevejpande.

Jag känner inget som helst sug efter vanliga cigg. Men några få gånger har jag tiggt till mig en för att testa. De smakar pyton och jag hostade som fan.

Jag känner nu att jag är rökfri.

OCH DET KÄNNS HÄRLIGT!