Jag kan inte sminka mig

För cirka 15 år sedan skulle jag fixa nya kontaktlinser. Sedan lågstadiet hade jag haft glasögon eller linser. Optikern sa att jag nog hade starr. Hurra tänkte jag. Både mamma och pappa hade starr och båda fick perfekt syn efter att fått nya linser inopererade. Ett besök på Sabbatsbergs ögonklinik bekräftade att jag hade starr. Och efter att jag fått nya linser hade jag bättre syn än jag haft sedan tredje klass.

Den senaste tiden har jag dock sett suddigt på höger öga. För några veckor sedan hade jag fått nog och uppsökte ögonkliniken på SÖS. De konstaterade att jag fått efterstarr. Det vill säga att den inopererade linsen blivit grumlig. Det kan åtgärdas med ett enkelt ingrepp för att tömma linsen på grumligheten. En enkel operation som går relativt snabbt.

Men till dess kan jag inte sminka ögonen. När jag skall lägga på eyeliner på vänster ögonlock måste jag ju blunda och titta med det suddiga högra ögat. Resultatet blir, minst sagt, heltokigt. I övrigt är det mest irriterande, inte handikappande. Och eftersom folkhälsan tycker att jag skall undvika att träffa andra spelar det inte så stor roll, eller hur?

jag. Både mamma och pappa hade starr och båda fick perfekt syn efter att fått nya linser inopererade. Ett besök på Sabbatsbersgs ögonklinik bekkräftade att jag hade starr. Och efer att jag fått nya linser hade jag bättre syn än jag haft sedan tredje klass.

Den senaste tiden har jag dock sett suddigt på höger öga. För några veckor sedan hade jag fått nog och uppsökte ögonkliniken på SÖS. De konstaterade att jag fåt efterstarr. Det vill säga att den inopererade linsen blivit grumlig. Det kan åtgärdas med ett enkelt ingrepp för att tömma linsen på grumligheten. En enkel operation som går relativt snabbt.

Men till dess kan jag inte sminka ögonen. När jag skall lägga på eyeliner på vänster ögonlock måste jag ju blunda med det och titta med det suddiga ögat. Resultatet blir, minst sagt, heltokigt. I övrigt är det mest irriterande, inte handikappande. Och eftersom folkhälsan tycker att jag skall undvika att träffa andra spelar det inte så stor roll, eller hur?