Min Pride 2016

Som vanligt jobbade jag som volontär i Pride House. Det är åttonde året om jag räknat rätt.

Det är alltid lika härligt att träffa gamla och nya volontärer. Stämningen i gänget är alltid på topp. Det lilla gnissel som oundvikligen uppstår i en så stor grupp löses snabbt. I år var jag stationerad på Ekoteket. Många intressanta, och ibland roliga, inslag fick jag höra. Det som fastnat mest i minnet var ett om hur en kan använda kulturen i kampen.

Tisdag kväll blev en transkvinna nekad att köpa cigaretter i en butik på Drottninggatan. För jävligt tyckte jag och många andra. Postningarna om det fick enorm spridning, det togs också upp av tidningar, radio och TV.

Jag satt  på tisdagen i en panel som handlade om att PRO skall starta PRO Regnbågen. Hoppas verkligen att det blir av.

På onsdagen hade Wikimedia en utställning på Livrustkammaren. Temat var underklädesmodeller som inte följer normen. Jag var en av dem. 🙂 Tre snygga bilder på mig. 😉 De, och andra, kommer att bli tillgängliga på Wikimedia.

Från utställningen
Från utställningen

Sista dagen i House var det min tur att stå på scenen i Kafé Klara. Jag talade om min långa resa, hur jag blivit den kvinna jag är idag. Det blev mycket uppskattat och blev mer ett samtal än ett föredrag.

Årets Pride avslutades för min del på fredagskvällen. Vi träffades ett gäng flator från en Facebookgrupp i Humlan. Härligt att få se alla IRL som jag inte mött tidigare. Jag hade med mig en flaska vin som jag tömde alltför fort. Snubblade hem redan vid niotiden. 🙂 Jag hade tänkt gå till parken men var inte i form för det.

Någon parad blev det inte för mig i år. 🙁 Blev hemma i ngn magåkomma. Den gick snabt över men inte i tid. 🙁

Det är alltid lika roligt att träffa nya och gamla vänner som jag kanske inte ser mer än på Priden eftersom de är utspridda över landet.

Om ett år är det dags igen. Då ställer jag upp som volontär igen.