BDSM-råd till nybörjare

BDSM

BDSM är ett av flera övergripande namn som ges till en samling beteenden som innebär bondage , smisk , dominans , och andra aktiviteter som görs på ett säkert , ickekränkande sätt och i ett erotisk sammanhang . BDSM är en form av erotiska lekar som involverar betydande fysiska och känslomässiga risker , och därmed behövs råd för att göra det med rimlig säkerhet . Därför  följande rekommendationer för nybörjare . Du måste förstå att tipsen nedan ger inte , inte heller är de avsedda att ge , fullständig information.

Ägna dig bara åt BDSM  med folk du känner väl , och när ni båda mår bra . Att  göra det med främlingar , eller när någon av er är trött eller upprörd , ökar  dramatiskt  riskerna . Undvik för mycket användning av rusmedel . Om du inte är i skick att köra bil , är du inte i skick för BDSM .

Håll ” verkligheten ” utanför. Såvida ni båda inte är uttryckligen överens om annat i förväg , är BDSM inte rätt tillfälle att ” straffa ” någon för en  verklig förseelse . Obetalda parkeringsböter , smutsig disk kvar i diskhon , och så vidare får hanteras utanför BDSM .

Förbered dig för nödsituationer . Har nödvändiga grejor i närheten, inklusive ett förstahjälpenkit , en brandsläckare och ficklampor . Se till att få utbildning i första hjälpen och hjärt-lungräddning.

Ha ett ” tyst larm ” på plats . När du  första gången träffar någon på tu man hand berätta för en pålitlig vän vem du skall träffa och var och när du senast skall höra av dig. Gör du inte det kan vännen försöka nå dig och lyckas inte det kan hen slå larm. Berätta för din presumtiva partner i förväg att du kommer att göra detta , och uppmuntra hen att göra detsamma .

Förhandla om vad som kan komma att ske i förväg . Behandla sådana frågor som sexuellt beteende , säkrare sex, försiktighetsåtgärder , typ och grad av slaveri , fysiska och känslomässiga gränser , och så vidare. Håll dig inom dessa gränser . Om din session går bra finns det alltid en nästa gång för att vidga gränserna . Träffa varandra efteråt , kanske redan nästa dag. Diskutera vad ni gjorde och vad som inte fungerade , och vad du kan tänka skall hända nästa gång .

Kom överens om ett säkerhetsord eller två . Det är speciella ord eller fraser som används för att tala om att aktiviteten behöver bromsas eller stoppas . Vanliga ord är rött för stopp och gult för ta det lugnare. Men naturligtvis kan ni hitta på egna säkerhetsord, själv gillar jag ”nåd” för stopp till exempel.

Det är en bra idé för den dominerande att ” checka in ” med den undergivna flera gånger under sessionen . ( Ibland har den undergivna svårt att använda sina säkerhetsord , även när hen borde. ) En bra ickeverbal incheckning är för den dominerande  att ge den undergivna två lätta men bestämda kramar . Om den dominerande får två kramar tillbaka , betyder det att den undergivna är i grunden OK.

Den undergivna kan använda ” ett till tio” teknik för att indikera  en paddel eller piskas snärt , och dess intensitet . ” Ett” är en fjäderlätt beröring ; ” tio” är full kraft.

Som regel bör slag från piskor och paddlar hamna på köttiga delar av kroppen , såsom skinkor och dylikt. Det är mycket farligt att slå en partner över  njurar , lever, mjälte , eller svanskotan.

Klädnypor kan fungera bra som erotiska klämmor på bröstvårtorna , könsorganen och andra platser . Speciella klämmor som finns i en del butiker, kontorsmaterial kan också fungera bra . Tänk på att en klämma kan hindra  blodcirkulationen . Hur länge klämmor kan lämnas på varierar, men för de flesta handlar det om minuter . Klämmor orsakar mest smärta när de tas bort.  Jag rekommenderar att man provar på sig själv innan man använder klämmor på någon annan. Det gäller för övrigt också piskor och liknande.

Det finns aldrig något behov av att binda en del av din partners kropp så hårt att den ”somnar. ” Om det inträffar , lossa genast repen eller det som hindrar cirkulationen

Lämna aldrig en bunden person ensam . Som en allmän regel , var så nära en bunden människa som du skulle  ett spädbarn i din vård . ( Om du satt munkavle på hen , var ännu närmare . )

En annan regel är att du ska kunna frigöra en bunden person inom en minut om en nödsituation uppstår , till exempel om hen har svimmat, brand utbrutit i huset eller liknande . En god idé är att ha en vass sax eller liknande till hands för att hjälpa till med detta.

Sunt förnuft och omtanke är A och O. 

Och även om det här verkar tråkigt och pekpinneaktigt så ha i minnet:

En lyckad BDSM-relation kan ge en själarnas gemenskap som det är få förunnat att uppleva.