PMS

Det är något alla människor kan råka ut för.  Nej jag avser inte den PMS som associeras med menstruation. Även om den jag här talar om ibland är månatlig.

pengar

Det jag avser är PostMonetärtSyndrom. Något som kan uppstå då konton och portmonnä är mer eller mindre tomma. Symptomen varierar från individ till individ. I mitt fall blir det ofta en oro över att få det som ändå finns att räcka till livets nödtorft. Att under de omständigheterna hitta på roligheter som klubbar, krogen, fester och annat är bara att glömma.

I skrivande stund lider jag av akut PMS. Vanligtvis infinner den sig någon dag eller två innan månadspengen trillar in på kontot. Men den här månaden har blivit katastrofal. Ja, det är mitt eget fel, jag vet. Nästan hela månadspengen som kom 19/10 gick åt till hyra och akuta räkningar. Följden blev att jag behövde låna av vänner för att klara månaden. 19/11 betalade jag tillbaks det mesta av de lånen. Så nu sitter jag här med 390 spänn kvar att klara mig på till 18/12 . 🙁

Frustrerande är att jag inom kort får 53 000, jag vet bara inte om det blir i morgon eller om kanske två veckor.

På onsdag får det bli till att åka ända ut till Gustavsberg för att hämta en matkasse vid kyrkan där.