Mod

För mig är bilden av Tess när hon med höjd knuten näve ställer sig ensam framför demonstrerande nazister en stark symbol för mod. De nassar hon konfronterade var inga snälla typer direkt. Tvärtom. De tillhörde de mest våldsbenägna högerextrema grupperna. Många av dess medlemmar är dömda flera gånger för grova våldsbrott. Det krävs verkligt mod och hängivenhet att göra det Tess gjorde. Hon har blivit en symbol för kampen mot de extrema mörkrets krafter som gör sig allt mer synliga i samhället. Tack Tess! Du ger oss andra hopp och kraft.

tess

Jag får ofta höra att jag är modig, senast häromdagen. Framförallt för att jag är helt öppen med att jag är en transsexuell flata och att jag överallt på nätet uppträder med mitt riktiga namn. Själv tycker jag inte att det är ett dugg modigt. En anledning till min öppenhet är att det gör allt så mycket enklare än att dölja min bakgrund eller vem jag är.En annan är att jag hoppas att jag genom min öppenhet kan minska transfobi och homofobi och också att visa andra det inte behöver vara en katastrof att komma ut ur garderoben och vara öppen med att man är trans eller homo. Eller vilken som helst sak som gör att man bryter mot normen.

Jag har haft tur när det gäller nära och kära, de har utan större problem accepterat den jag är. Jag har inte heller råkat ut för transfobi i någon större utsträckning. Och de blickar eller kommentarer jag mött har jag mer eller mindre struntat i.

Hade min situation varit annorlunda hade det kanske krävt mod att vara så öppen. Som det nu är ser jag det helt enkelt att jag är den jag är. En stolt lesbisk transkvinna.