SLUTRÖKT!

Idag är första dagen i mitt nya tobaksfria liv!

Jag hade sedan i våras börjat trappa ned. Lyckades i alla fall mer eller mindre halvera min konsumtion. Var uppe i omåttliga två paket om dagen, ibland till och med tre!

Så slog hjärtinfarkten till natten till första augusti. RÖKSTOPPsa doktorn. De tre dygnen på SÖS gick det problemfritt med hjälp av nikotinplåster. Första dagarna efter utskrivning gick det ganska bra, ja faktiskt hela första veckan. Plåster plus eciggmgjorde att jag höll mig till fyra cigg om dan. Men sakta kröp det uppåt och jag insåg att det måste bli ett slut på tobaken. Inte bara för hjärta och allmän hälsa utan också för ekonomin. Att som fattigpensionär lägga ned uppåt tretusen i månaden är ju vansinnigt.

Det som fick mig att ta beslutet att sluta just idag var en ny FB-grupp, Sluta röka med Fråga doktorn, Jag gick med i gruppen och någon föreslog ett stoppdatum 1/9. Jag hängde på. En vettig grupp där vi som vill sluta kan utbyta erarenheter och råd. Dessutom är två läkare med i gruppen som experter.

Så från och med idag har jag slutat! Till hjälp har jag påster för nikotinbehovet. Börjar med starkaste varianten för att så småningom trappa ned. De impulser jag får att ta en cigg motstår jag och när det inte går tar jag några drag på en nikotinfri ecigg.

Hittills har allt gått bra och jag är säker på att det kommer att fortsätta så.